buffel

De symbolische betekenis van dieren - deel 1

De symbolische betekenis van dieren - deel 1

Met de vele diersoorten waar we wanddecoratie van hebben, kan het soms lastig zijn om te bepalen welk dier goed bij jou past. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Dan helpen wij je op weg! Wij hebben speciaal voor jou de symbolische betekenis achter een aantal dieren verzameld. Zo wordt het kiezen van welk dier je aan de muur wilt hangen een stuk makkelijker! 

Wanddecoratie leeuw polygon

Leeuw

De leeuw wordt door vele de koning van het dierenrijk genoemd. Dit heeft hij te danken aan zijn krachtige uiterlijk, intelligentie en moed. De leeuw staat dan ook symbool voor adeldom, kracht en gezag. Het is het meest voorkomende zoogdier dat wordt afgebeeld in wapenschilden en het is ook veel terug te zien in kastelen en vlaggen. Wanneer je voor een stoere uitstraling in je huis wilt gaan, is de leeuw dus een perfecte optie.

Wanddecoratie olifant

Olifant

De olifant wordt in vele culturen bewonderd en is in het boeddhisme zelfs heilig. Het dier staat hier voor de liefde, geduld en goedheid. Verder staat de olifant in het algemeen ook voor wijsheid, trouw en goede herinnering. De olifant was in Azië een koninklijk rijdier en staat daar ook symbolisch voor het beheerst doorstaan van uitdagingen. Met wanddecoratie van de olifant in je huis, hangt er gegarandeerd een positieve en bemoedigende sfeer.

Wanddecoratie vlinder bloemen

Vlinder

De vlinder staat voor transformatie en wedergeboorte. Dit komt uiteraard door het proces van rups tot vlinder. Hierdoor is het een prachtig symbool voor wat de mens doormaakt. Niet alleen van geboorte tot de dood, maar ook persoonlijke ontwikkeling. De vlinder wordt ook vaak gezien als de onsterfelijke ziel en kan voor velen een teken zijn van een dierbaar overleden persoon. Welke betekenis de vlinder voor jou ook aanneemt, met wanddecoratie van dit prachtige insect word je hier elke dag aan herinnerd!

Buffel

In sommige gebieden kan de buffel als basis voor het leven gezien worden. In Noord-Amerika kon er vroeger volledig van de buffel geleefd worden. Het vlees werd gegeten en er werd kleding gemaakt van de huid. Voor alle onderdelen van de buffel was een doeleinde. Hierdoor waren er ook rituelen rondom de buffel en zijn kracht. Maar ook tegenwoordig komen mensen rond van de buffel. Als onderdeel van de big five, brengt de buffel veel toerisme naar Afrika. Ook in Indonesië heeft de buffel een belangrijke betekenis. Hier is de kop van de buffel in het wapen afgebeeld en staat het voor democratie en de vertegenwoordiging van het volk.

Wanddecoratie tijgerkop

Tijger

De tijger staat voor moed en wilskracht. Een terugkerend onderwerp bij de symboliek van de tijger is het durven tonen van emoties en het durven een eigen pad te volgen. Ook passie en vuur zijn veel terugkerende onderdelen van de symboliek rondom de tijger. Maar dit alles wordt altijd op beheerste wijze geuit. Met deze prachtige betekenis word je elke dag herinnerd aan jouw persoonlijke kracht wanneer je een tijger op de muur hebt afgebeeld.

Hert

Het hert is een dier wat over bijna de hele wereld voorkomt en kan dus vele verschillende betekenissen aannemen. Veel van deze betekenissen hebben met de jacht te maken. Zo wordt het hert in sommige geloven gelinkt aan de god van de jacht. Maar staat het ook voor kracht en snelheid. Ook staat het hert voor overgave aan het onbekende en avontuur door vele verhalen en mythen over jagers die het elegante dier diepe bossen in volgden. Het gewei van het hert is vaak aan de muur te zien als trofee van een succesvolle jacht. Met wanddecoratie van een hert aan jouw muur straal je dus niet alleen kracht en elegantie uit, maar ook avontuurlijkheid.

 

Benieuwd naar de betekenis van nog meer dieren? Lees dan snel deel 2!

Volgende lezen

Creëer een productief en sfeervol thuiskantoor
Maak jouw landelijke interieur af met de juiste decoratie

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.