buffel

Maak jouw landelijke interieur af met de juiste decoratie

Maak jouw landelijke interieur af met de juiste decoratie

Het landelijke interieur is een echte klassieker wat nooit uit de mode zal gaan. Dit komt omdat het om meer dan alleen de laatste trends draait. Een landelijk interieur draagt bij een rustige en vertrouwde leefomgeving én gemoedstoestand. Je zoekt de verbintenis met de natuur op door buiten naar binnen te halen, van materialen en kleuren tot dierlijke invloeden. In deze blog vertellen we hoe jij met decoratie jouw huis omtovert tot een landelijke omgeving!

 

Het juiste kleurenpalet

Goede kleuren zijn de basis voor elk interieur. Bij landelijke interieurstijlen komen vrijwel altijd dezelfde soort kleuren naar voren. Het gaat vooral om rustige kleuren, zoals bruintinten, crème en lichtgrijs. Deze kleuren zijn perfecte basiskleuren voor een landelijke stijl. Hier kun je het natuurlijk bij laten, maar je kunt dit ook aanvullen met andere kleuren voor meer variatie. Denk bijvoorbeeld aan groene of blauwe tinten. Deze passen perfect in de rustige en natuurlijke stijl. Als je meer voor een modern landelijk interieur gaat, kun je ook spelen met donkergrijs en zwart in het kleurenpalet. Door dit subtiel aan te brengen met accessoires of met details in meubels, denk maar eens aan stalen handgrepen of poten, geef je jouw interieur een modern en industrieel detail!

 

Natuurlijke materialen

De natuur in huis halen is een groot onderdeel van het landelijke interieur. Dit kan met de materialen waarvan je decoratie en zelfs het meubilair is gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige eet- of salontafel van robuust hout. Ook materialen als riet zijn niet te missen in een landelijk interieur en zijn bijvoorbeeld terug te vinden in mandjes, stoelen of lampenkappen. Ga ook voor natuurlijke materialen bij het kiezen van woontextiel. Materialen als linnen of wol zijn dan erg geschikt.

Wanddecoratie landelijk hertenkop

Warme en liefdevolle sfeer

Kenmerkend voor een landelijk interieur is het knusse en warme gevoel wat je ervan krijgt. Wellicht omdat aspecten je kunnen doen denken aan grootmoeders huis of een andere nostalgische gedachten. Met een mooi haardvuurtje of gezellige kaarsjes is de liefdevolle sfeer zo gezet. Maar ook met knusse dekentjes en kussens creëer je een warm gevoel.

 

Dieren aan de muur

Maar niet alleen met natuurlijke materialen haal je de buitenwereld naar binnen. Dit kan ook met dierlijke invloeden. Denk maar eens aan het gewei aan de muur of de andere dierenkoppen die vroeger als jachttrofeeën in landelijke huizen te vinden waren. Gelukkig zijn er tegenwoordig vele diervriendelijke mogelijkheden om alsnog hetzelfde effect te creëren. Zo biedt wanddecoratie een mooie uitkomst. Hiermee kun je de perfecte stukken voor jouw interieur in huis halen. In onze dierencollectie hebben wij vele herten- en andere dierenkoppen die perfect zijn voor een landelijk interieur!

 

Volgende lezen

De symbolische betekenis van dieren - deel 1
Maak je interieur lente ready

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.