bloemen

Maak je interieur lente ready

Maak je interieur lente ready

De lente staat alweer voor de deur en dat betekent dat ons interieur ook weer een goede opfrisbeurt mag krijgen. De koude wintermaanden maken plaats voor een periode met een lekker zonnetje, bloeiende natuur en vele dieren. Dit zorgt elk jaar weer voor een hele andere sfeer die je natuurlijk ook graag in je huis voortzet. Daarom vertellen wij je hoe je jouw woning helemaal klaarmaakt voor de lente!

 

Tijd voor een grote schoonmaak

Voordat je kunt beginnen met het pimpen van jouw woning staat er natuurlijk nog een hele belangrijke taak te wachten: de voorjaarsschoonmaak. Een fris interieur begint natuurlijk bij een schoon en opgeruimd huis. Haal je schoonmaakspullen dus maar tevoorschijn en start met een goede poetsbeurt. Kijk tijdens het schoonmaken ook kritisch naar de spullen die je hebt. Zet dingen die niet in jouw lente interieur passen weg in de zolder of berging of doneer deze. Als je klaar bent met schoonmaken en de boel flink hebt opgeruimd, kun je beginnen met het echte werk! 

Nieuwe likje verf

Om je interieur echt om te toveren tot iets nieuws, kan een likje verf wonderen doen. Kleuren die dit jaar hartstikke hip zijn, zijn skyblue en rustigere, licht olijfgroene tinten. Deze kleuren hebben alles te maken met het naar binnen halen van de natuur in ons interieur, een van de woontrends van 2022. Daarnaast gaan we dit jaar ook meer gecombineerde kleuren zien. Lichte pastelkleuren, zoals roze, geel, blauw en groen, geven het interieur een vrolijke, maar nog steeds rustige uitstraling.

Bloemen

De lente is de tijd van de bloemetjes en de bijtjes. Wanneer je dus een fris lente interieur wilt hebben, kunnen bloemen natuurlijk niet ontbreken! Met een vrolijk gekleurde bos bloemen kom je al een heel eind. Wanneer je graag langer wilt genieten van een mooi boeket, bieden droogbloemen de uitkomst. Deze gedroogde bloemen komen in de meest uiteenlopende maten, kleuren en vormen. Vele webshops en bloemisten bieden dit soort bloemen aan, standaard boeketten of losse stuks om zelf iets samen te stellen.

 

Nieuwe decoratie

Het is ook tijd om weer eens kritisch te kijken naar de decoratie die je hebt staan en hangen. De lente vraagt natuurlijk om andere kleuren, materialen en vormen. De dikke wollen dekens kunnen opgeborgen worden en maken plaats voor lichte dekentjes met lichte, fleurige kleuren. De lente is ook het perfecte moment om weer eens iets nieuws aan de muren te hangen. Hang bijvoorbeeld wanddecoratie op met fleurige bloemen, lieve dieren of een bloeiend landschap. Zo haal je de lente echt in huis!

Volgende lezen

Maak jouw landelijke interieur af met de juiste decoratie
Wanddecoratie voor de echte traveljunk

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.