bij

De symbolische betekenis van dieren – deel 2

De symbolische betekenis van dieren – deel 2

Wil je graag wanddecoratie van een dier aan je muur hangen of wil je dit cadeau doen aan iemand, maar weet je niet zo goed welk dier van velen je moet kiezen? Om deze keuze wat makkelijker te maken, schreven wij eerder al een blog over de symboliek achter dieren. Om de betekenis van nog meer dieren te vertellen, lichten wij in deze blog weer zes andere dieren toe.

Wanddecoratie zebra

Zebra

De zebra komt oorspronkelijk alleen voor in Afrika en daardoor is de symboliek ook voornamelijk hier afkomstig. Met hun zwart-wit gestreepte vacht hebben zebra’s niet de beste camouflage in de savanne. Dat maakt overleven een grotere uitdaging en daarom staat de zebra ook voor het overwinnen van uitdagingen. De zebra staat ook symbool voor de vrije geest, die creatief is en niet graag op een plek blijft. Ondanks deze vrije geest, staat de zebra ook symbool voor een sterke gezinsband. Zebra’s zijn altijd in hun kuddes te vinden en ze weten dat ze samen sterk staan.

Wanddecoratie bij honingbij

Bij

De bij staat voor vruchtbaarheid doordat het vele planten bestuift en door zijn rol in ecosystemen wordt de bij ook als een van de nuttigste insecten beschouwd. Door de prachtige geometrische honingraten wordt de bij ook vaak als symbool voor perfectie gezien. In het oude Egypte stond de bij ook symbool voor koningschap. Door de winterslaap die bijen houden wordt de bij in meerdere culturen ook gezien als een symbool voor wederopstanding.

Wanddecoratie gecko gekko

Gekko

De gekko is een klein beestje wat op de meest uiteenlopende oppervlaktes kan lopen en grip houden. Hierdoor wordt de gekko vaak in verband gebracht met vasthoudendheid. Wanneer de gekko aan een vijand wil ontsnappen, kan hij zijn staart verliezen om vrij te komen. De staart groeit dan vanzelf weer aan. Hierdoor staat de gekko ook symbool voor wedergeboorte en vernieuwing.

Wanddecoratie giraffes giraffe

Giraffe

Dankzij de lengte van de nek is de giraffe in staat om ver te kijken. Door deze verre blik op de horizon staat de giraffe vaak symbool voor een accurate blik op de toekomst. De giraffe is in staat om alles van een afstandje te bekijken en het overzicht te houden, wat ervoor zorgt dat hij wijs kan handelen. Daarnaast worden giraffes door de sierlijke manier van bewegen en hun lange benen, ook vaak als symbool voor elegantie gezien.

Wanddecoratie wolf silhouet van takken

Wolf

De wolf staat voor goede onderlinge communicatie en onderdeel van een groter geheel zijn dankzij de roedels waarin wolven leven. Wolven worden door hun hechte roedel ook als symbool voor loyaliteit en saamhorigheid gezien. De wolf is een echt symbool voor een sterke familie- of vriendschappelijke band. Daarnaast wordt de wolf als een echt krachtdier gezien. Dit blijkt uit oude legendes, maar ook hedendaagse fantasy boeken en films.

Wanddecoratie schildpad wereldkaart

Schildpad

De schildpad staat voor een lang leven dankzij de hoge leeftijd die ze kunnen bereiken. Door deze lange levensduur worden schildpadden ook als symbool voor wijsheid gezien. Doordat schildpadden langzaam kunnen bewegen, staat het ook voor het nemen van je tijd en zelfbeheersing. Ook staat de schildpad symbool voor een stevige en stabiele basis dankzij de stevige bouw van het lichaam.

Volgende lezen

Wanddecoratie voor de echte traveljunk
Kinderkamer inrichten en decoreren doe je zo!

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.