2022

Kinderkamer inrichten en decoreren doe je zo!

Kinderkamer inrichten en decoreren doe je zo!

Ben je in verwachting van een kleintje of is jouw zoontje of dochtertje toe aan een nieuwe uitstraling in de kinderkamer. Dan is het tijd om de kinderkamer eens flink aan te pakken! Weet je niet waar je moet beginnen of ben je opzoek naar wat tips? Wij vertellen waar je allemaal op moet letten en aan kunt denken bij de inrichting van de kinderkamer. Lees snel deze blog en tover de kinderkamer om tot iets nieuws!

 

Thema of vast kleurenpalet

Voordat je gaat beginnen met het stylen van jouw kinderkamer, is het belangrijk om eerst een kleurenpalet of thema vast te stellen. Er zijn vele soorten thema’s waar je uit kunt kiezen. Wat dacht je van prinsessen, dinosauriërs, jungle, bloemen of vele andere thema’s. Wanneer je je liever niet bindt aan één thema, kun je beter voor een kleurenpalet gaan. Het voordeel van een kleurenpalet is ook dat, mits je deze goed kiest, hij veel langer mee kunt gaan dan een thema. Als jij of jouw kind uitgekeken is op de huidige stijl, is dit met een kleurenpalet gemakkelijker te veranderen dan wanneer de kamer volledig in één thema is. Tegenwoordig houden we ons lang niet meer vast aan de standaard blauwe of roze kamer. Kleuren die in 2022 helemaal hip zijn op de kinderkamer zijn oudroze, goudtinten en zwart. Meer trends voor de kinderkamer lees je verderop in dit artikel!

Woontextiel

Woontextiel maakt een kinderkamer helemaal af en is perfect om samenhang te creëren. Gordijnen zijn essentieel omdat je de kamer natuurlijk goed donker moet krijgen, ook als het licht is buiten. Soms kan het lastig zijn om leuke en goed verduisterende gordijnen te vinden. Ben je nu helemaal verliefd geworden op een gordijnstof, maar is deze niet verduisterend? Dan kun je er altijd voor kiezen om deze te combineren met een verduisterende stof of verduisterende rolgordijnen op te hangen.

Beddengoed kan een echte eyecatcher zijn in de kinderkamer. Wanneer je een thema hebt gekozen, kun je beddengoed aanschaffen dat bij dit thema past. Het is wel belangrijk om hierbij op te letten dat het niet te druk. Als je het thema al veel naar voren laat komen, kan het soms beter zijn om voor een neutraler beddengoed te gaan. Wanneer je voor een speelse look in de kinderkamer wilt gaan, is mix and match beddengoed een goed idee. Combineer bijvoorbeeld het dekbedovertrek van de ene set met de kussensloop van een andere set. Ook kun je een beddengoed setje combineren met een mooie plaid een hoeslaken.

Kinderkamer wanddecoratie disney kasteel

Persoonlijke touch

Niets maakt een kinderkamer zo leuk als persoonlijke items. Denk bijvoorbeeld aan vrolijke fotolijstjes met familie- of klassenfoto’s of zelfgemaakte tekeningen en knutselwerkjes. Misschien heb je nog wel items van jouw eigen kinderkamer of van die van een eerder kindje. Zo haal je pas echt de nostalgie de kinderkamer in!

Wij hebben hele toffe wanddecoratie in ons assortiment die je kunt personaliseren met een naam. Dat is pas een unieke en persoonlijke toevoeging! 

Wanddecoratie

Na een likje verf of een mooi behang kunnen de muren van jouw kinderkamer natuurlijk niet kaal blijven. Met wanddecoratie maak je het pas echt af. Denk bijvoorbeeld aan het lievelingsdier van je kleintje, mooie bloemen of iets wat goed in het gekozen thema past. Wanneer je liever niet in de muren gaten boort, zijn muurstickers of posters een goede optie om op te hangen. Ook wanddecoratie van lichtgewicht is prima op te hangen met dubbelzijdige plakkers. Als je geen probleem hebt met het boren van een aantal gaatjes, zijn er natuurlijk meer dingen mogelijk. Om meer ruimte te creëren voor decoratieve items kun je wandplankjes en -rekjes ophangen. Kijk hierbij wel goed naar het maximale gewicht van wat je hierop kunt zetten en zorg dat het stevig bevestigd is.

Planten op de kinderkamer

Bij de inrichting van de kinderkamer worden planten vaak niet specifiek benoemd of zelfs vergeten. Hartstikke zonde! Planten zijn niet alleen echte sfeermakers, maar ze hebben ook nog eens vele voordelen. Planten hebben onder andere een luchtzuiverende werking en produceren zuurstof, wat bijdraagt aan een goede nachtrust.

Natuurlijk is niet elke plant handig om in de kinderkamer te zetten, want, voor je het weet heeft jouw kleintje iets te pakken. Het is belangrijk om te onderzoeken welke planten giftig zijn en je dus beter kunt vermijden. Ook cactussen of andere planten met prikkels kun je beter niet in de kamer van jouw kleintje zetten. Ook de locatie waar je de planten neerzet is belangrijk. Zorg dat er genoeg licht is, maar houd de planten buiten bereik. Zet bijvoorbeeld een plant in een kast of ga voor een hangplant.

Kinderkamer wanddecoratie olifant planten

De kinderkamer trends van 2022

Zoals we eerder al aangaven zijn goudtinten in 2022 hartstikke hip. Deze kun je gemakkelijk aanbrengen door het plaatsen van goudkleurige decoratie. Je kan het ook in de kleine details terug laten komen en bijvoorbeeld gouden knoppen of handvaten op een kast te zetten.

Een andere trend die we in 2022 veel gaan zien, is behang met een dierenprint. Kies er bijvoorbeeld om een muur te behangen met een vrolijke dierenprint. Daar wordt jouw kleintje natuurlijk direct blij van! Ook wanneer je liever voor rustige muren gaat, zijn er voldoende opties voor behang. Kies dan bijvoorbeeld voor een behang met een combinatie van maar twee kleuren of ga voor lichte kleuren.

Een trend die we uit 2021 meenemen, is het gebruik van natuurlijke materialen. Hierbij kun je denken aan hout, rotan en riet. Dit kun je terug laten komen in het grotere meubilair, zoals het bedje of een mooie stoel, of kies bijvoorbeeld voor een mooie lampenkap van natuurlijk materiaal.

Kinderkamer dieren wanddecoratie zebra

Volgende lezen

De symbolische betekenis van dieren – deel 2
Zonder planten een groener huis creëren, doe je zo!

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.