kantoor

Creëer een productief en sfeervol thuiskantoor

Creëer een productief en sfeervol thuiskantoor

Thuiswerken; eerst was het een verplichting, maar nu zijn er toch vele van ons die die dit liever een aantal dagen of de hele week blijven doen. Sinds we allemaal massaal thuiswerken, is het thuiskantoor onmisbaar geworden. We hebben het onszelf comfortabel gemaakt met goed meubilair, maar om echt een fijne werkplek te hebben is wat sfeer nodig. In deze blog lees je een aantal tips die jouw werkplek niet alleen omtoveren tot een prachtig plaatje, maar die ook bijdragen aan de productiviteit! 

Thuiskantoor thuiswerkplek groen planten wanddecoratie vogels

Daglicht

Wanneer je dan toch de hele dag binnen aan het werk bent, is het wel belangrijk om een werkplek te hebben met voldoende daglicht. Als je nog geen vaste kamer of hoek voor jouw thuiswerkplek hebt, zorg er dan voor dat je een locatie kiest in de buurt van een raam. Gebrek aan natuurlijk licht op je werkplek kan onder andere leiden tot vermoeide ogen en last van hoofdpijn. Factoren die het werk kunnen belemmeren. Daglicht draagt bij aan een verhoogde productiviteit en een betere focus. Essentieel voor een goed thuiskantoor dus!

 

Planten

Kamerplanten zijn perfect om sfeer aan te brengen in jouw thuiskantoor. Het zorgt voor wat kleur in huis en ondanks dat je binnen zit, kun je dus nog wel van de natuur genieten! Daarnaast brengt wat groen op jouw werkplek ook voordelen met zich mee. Er zijn namelijk vele planten die een luchtzuiverende werking hebben; dit soort planten halen schadelijke stofdeeltjes uit de lucht. Natuurlijk zullen deze planten de lucht niet volledig zuiveren, maar dragen ze zeker bij aan een beter binnenklimaat.

 

Kleur

Naast een beetje groen in de werkkamer, is het toevoegen van andere kleuren aan te raden. Niet alleen maken kleuren de boel een stuk sfeervoller, maar ze kunnen de productiviteit ook bevorderen. Rustige kleuren, zoals grijs, zijn misschien wel goed voor de focus, maar dragen niet veel bij aan de creativiteit. Blauwe en groene tinten hebben een kalmerende werking en schijnen goed te zijn voor de productiviteit. Kies er dus voor om een muur te schilderen of voeg kleur toe met accessoires. 

 

Wanddecoratie

Wanddecoratie is een zeer geschikte manier om meer sfeer in je kantoor te creëren. Het voordeel hiervan is dat het geen overbodige ruimte op je bureau inneemt, zoals andere decoratie wel kan doen. Wat je precies aan de muur hangt, is natuurlijk afhankelijk van jouw interesses. Kies voor een wanddecoratie stuk wat te maken heeft met jouw werk voor een extra motivatieboost of ga voor iets wat aansluit bij je persoonlijke interesses om een positieve sfeer neer te zetten. Neem een kijkje in ons assortiment en je zult zien dat de mogelijkheden eindeloos zijn!

Volgende lezen

Collectie in de spotlight: Nederlandse stadsiconen
De symbolische betekenis van dieren - deel 1

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.