2022

Zo creëer je een sfeervol herfst interieur

Zo creëer je een sfeervol herfst interieur

De warme zomerdagen zijn voorbij en waar we voorheen uren in de tuin spendeerden, schuilen we nu binnen voor het gure weer. Misschien wil je je graag nog in zomerse sferen wanen, maar de tijd om jouw woning klaar te maken voor de herfst is echt aangebroken. Om je op weg te helpen bij het creëren van een sfeervol herfstinterieur hebben wij een aantal tips voor je!

 

Buitenverlichting

Je kent het wel; in het donker naar je werk gaan en in het donker weer thuiskomen. Elk jaar lijken we weer verrast te worden door de kortere dagen. Daarom is de buitenverlichting een van de eerste dingen die je moet regelen om je huis klaar te maken voor de herfst. Buitenverlichting zorgt niet alleen voor een veilig gevoel bij het thuiskomen of weggaan; het kan ook nog eens heel sfeervol zijn! 

 

Warme herfstkleuren

De herfst draait natuurlijk helemaal om warme kleuren. Net als dat buiten de bomen van kleuren wisselen, doen we dat ook in ons interieur. De zomerse frisse tinten maken plaats voor sfeervolle en warme kleuren. Denk maar eens aan bordeauxrood, okergeel, donkergroen of mooie bruintinten. Als je graag met een grote make-over de herfst in wilt gaan, kun je een of meerdere muren in een mooie herfstkleur schilderen. Ook kan het leuk zijn om een meubelstuk, zoals een kast, te voorzien van een nieuwe kleur. Zit zal dan gegarandeerd een eyecatcher in het interieur worden! Wil jij het liever wat kleiner aanpakken, kies dan bijvoorbeeld voor woontextiel in herfstachtige kleuren of patronen.

Herfst interieur donkergroen okergeel wanddecoratie uil Knusse kussens en dekentjes

We benoemden het al kort in de alinea hierboven; het woontextiel. Warme dekentjes en knusse kussens kunnen echt niet ontbreken in jouw interieur in de herfst. Je moet natuurlijk wel warm op de bank kunnen kruipen op een regenachtige herfstdag. De herfst is ook het perfecte moment om uit te pakken met verschillende texturen. Denk maar eens aan een grof gebreide plaid of een kussentje met nep bond. Zo wil je nooit meer van de bank afkomen! Herfst interieur hout wanddecoratie hert

Gezellige kaarsjes en slimme verlichting

Sfeervolle verlichting kan een interieur helemaal afmaken, zeker in de herfst! Met mooie kaarsen zorg je niet alleen voor knusse verlichting, maar het ziet er ook nog eens heel leuk uit. Daarnaast is het tijdens de herfst het perfecte moment om slimme verlichting in te zetten. Dit is verlichting die je kunt instellen om op vaste tijdstippen aan te gaan en die je via een app kunt bedienen. Zo hoef je nooit meer in een donker huis thuis te komen. Sommige verlichting heeft ook de mogelijkheid om verschillende kleurtinten en de felheid van het licht in te stellen. Zo kun je voor elk moment de perfecte setting creëren.

 

Herfstdecoratie

De herfst is ook het perfecte moment om creatief te zijn met de decoratie in je interieur. Hiervoor kun je de natuur echt in huis halen. Met bijvoorbeeld dennenappels, kastanjes en pompoenen kun je hele mooie herfststukjes maken. Herfstachtige wanddecoratie kan natuurlijk ook niet ontbreken. Wat dacht je van een mooi herfstblad of een hertenkop om de natuur in huis te halen!

Volgende lezen

Tips voor het ophangen van jouw nieuwe wanddecoratie
De interieurtrends van 2023 die je niet mag missen!

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.