2023

De interieurtrends van 2023 die je niet mag missen!

De interieurtrends van 2023 die je niet mag missen!

Of je nu een oase van rust of een uitgesproken en kleurrijk interieur in huis wilt; de interieurtrends van 2023 zijn geschikt voor uiteenlopende stijlen. Een aantal trends ken je misschien nog van vorig jaar, maar we hebben ook zeker nieuwe trends die in 2023 de show zullen stelen. Ontdek snel welke interieur- en woontrends van 2023 bij jouw passen!

 

Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol en dit is ook terug te zien in het interieur. De keuze valt steeds vaker op duurzame materialen of merken. Ook zijn tweedehands en vintage items steeds populairder en geven deze een uniek karakter aan jouw interieur. Daarnaast worden kwaliteit en een lange levensduur ook steeds belangrijker. We laten de goedkopere producten met een kortere levensduur dus liever in 2022 achter.

 

Gedurfde kleuren

Met kleur maak je een statement en in 2023 zullen we in meer woningen deze persoonlijke statements zien. Niet alleen de muren worden in opvallende en speelse kleuren geschilderd; het schilderen van het plafond wordt in 2023 helemaal hip. Door het plafond ook te schilderen ontstaat er een sfeervol en geheel in de kamer. Dit jaar zullen we ook niet terugdeinzen van meubilair met een gedurfd kleurtje.

Gekleurd interieur met geometrische wanddecoratie

Art deco

De art deco trend gaat hand in hand met gedurfde kleuren. Deze dynamische stijl wordt gekenmerkt door opvallende kleuren, geometrische vormen en patronen en luxe materialen. Zilveren of gouden details, weerspiegelende elementen en fluweelachtige stoffen zijn niet weg te denken uit deze stijl. Ben jij niet bang voor een beetje kleur en wil jij een unieke stijl in huis? Dan is de art deco trend perfect om te volgen! Art deco interieur met geometrische wanddecoratie

Natuur in huis

Net als in 2022 blijft de natuur een grote invloed spelen op ons interieur. We zullen de kleur groen dan ook veel blijven zien in woningen. Niet alleen met planten halen we de natuur in huis. Ook wanneer je wat minder groene vingers hebt, kun je aan deze trend mee doen. Denk maar aan het schilderen van een muur of meubels of accessoires in een groene kleur. Naast de groene kleur, zijn natuurlijke materialen ook ideaal voor een natuurlijk effect in huis. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan hout, riet en rotan. Tegenwoordig hebben de meeste woonwinkels een en ruim aanbod aan meubels en decoraties van deze materialen. Met een natuurlijk interieur haal je het gevoel van buiten zijn naar binnen en creëer je rust. Interieur met planten en olifant wanddecoratie

Kalmerend blauw

Ook met blauw kun je een rustgevend en natuurlijk interieur creëren in huis. De maritieme interieurstijl is geïnspireerd door de oceaan en het strand. Deze stijl wordt gekenmerkt door blauw- en wittinten in combinatie met natuurlijke materialen, zoals hout of riet. Ook in de decoratie kun je elementen uit de zee terugbrengen. Denk maar eens aan decoratie van zeedieren, schelpen drijfhout. Deze stijl is perfect voor de liefhebbers van de oceaan en om een oase van rust te creëren.

Interieur blauwe muur walvis wanddecoratie

Volgende lezen

Zo creëer je een sfeervol herfst interieur

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.