Decoratie

Het is zomer! Zo creëer je summer vibes in huis!

Het is zomer! Zo creëer je summer vibes in huis!

De zomer is een tijd dat je veel buiten bent. Even flink je huis aanpakken, is dan ook niet altijd het eerste waar je aan denkt. Toch is het wel belangrijk om wat tijd aan je huis en interieur te besteden. Niet alleen zijn er een aantal praktische dingen die een warme zomer draagbaarder maken, maar ook hebben we in Nederland niet altijd gegarandeerd lekker weer. Grote kans dat je dus toch wel eens binnen zit. Hoe leuk is het dan als je alsnog in zomerse sferen zit? Wij vertellen je graag hoe je dit aanpakt!

 

Praktische zaken

Voordat je bezig gaat met de uitstraling van jouw interieur zijn er een aantal praktische zaken die je zeker niet kunt vergeten wanneer je jouw huis klaar maakt voor de zomer. Om in de zomer binnen te kunnen zitten, is het natuurlijk fijn als het lekker koel is. Zorg er daarom voor dat je de ramen en ventilatieroosters open kan zetten. In de avond en nacht, wanneer de temperatuur het laagst is, kan je woning zo afkoelen. Om te voorkomen dat insecten via het raam binnen komen, is het ook belangrijk om horren te plaatsen. Een ander middel om je woning zo koel mogelijk te houden is zonwering. Het is goed om deze voor de zomer vast te checken op beschadigingen en om de bewegende delen vast te smeren, zodat het uitklappen of -rollen zonder moeite gaat.

Woonkamer gele muur wanddecoratie drieluik mandala

(Product: Mandala drieluik)

Kleuren

Om echte summer vibes te creëren in je interieur is kleur heel belangrijk. Je kunt kleur toevoegen door bijvoorbeeld een muur te schilderen, maar met nieuwe decoraties en woontextiel kom je ook al een heel eind. Ga voor een rustige basis, bijvoorbeeld wit, en voeg hier kleuren aan toe waar jij vrolijk van wordt. Echte zomerse kleuren die je kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld geel, mintgroen, koraal roze en skyblue. 

Wanddecoratie gecko gekko

(Product: Gekko)

Zomerse accessoires

Het zit ‘m in de details! Daarom is het perfect om voor de zomer wat nieuwe decoratie toe te voegen in je interieur. De zomer draait natuurlijk om lekker buiten zijn en mooie plekken bezoeken. Dit is dan ook perfect om thuis naar binnen te halen om een zomers interieur te krijgen. Creëer bijvoorbeeld echte strandsferen door zand te gebruiken in decoraties, een poster met een tropisch strand op te hangen of door steigerhouten accessoires of meubels neer te zetten. Maar ook met kamerplanten kun je een echte zomerse jungle in huis maken. Denk bij de accessoires die je kiest ook aan de verschillende kleuren die we eerder benoemden. 

Wanddecoratie polygon flamingo

(Product: Polygon Flamingo)

Vakantie vibes

De zomer staat natuurlijk ook in het teken van op vakantie gaan. Of je nu een verre reis maakt naar de andere kant van de wereld, lekker dichtbij huis blijft en op vakantie gaat in Europa of gewoon in eigen land; de herinneringen die je op vakantie maakt, draag je natuurlijk graag lang met je mee. Om hier nog vaak aan terug te kunnen denken, kun je met decoratie herinneringen van je reis ophalen. Denk maar eens aan een zelfgemaakte foto, een kaart van het land of de stad wat je hebt bezocht of mooie souvenirs. Meer inspiratie nodig? In deze blog lees je alles over hoe jij jouw reiservaringen terug laat komen in jouw interieur!

Volgende lezen

Inspiratie: ronde wanddecoratie voor een organisch en zacht interieur
Tips voor het ophangen van jouw nieuwe wanddecoratie

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.