2022

De wanddecoratie trends van 2022

De wanddecoratie trends van 2022

Het nieuwe jaar is weer aangebroken en bij een nieuw jaar horen natuurlijk ook nieuwe trends. De afgelopen twee jaar spenderen we meer tijd in ons huis en zijn ons gaan realiseren hoe belangrijk een fijne leefomgeving is. Tegelijk is ook het verlangen naar de wereld om ons heen gegroeid. Deze levenswijze heeft grote invloed op de trends van dit jaar. Benieuwd wat er in 2022 allemaal op ons staat te wachten op het gebied van wanddecoratie? Wij geven je de vijf grootste wanddecoratie trends van 2022!

1. Natuur in huis halen

In een tijd van veel thuis moeten zitten, is het alleen maar logisch dat we gaan verlangen naar de natuur en buiten zijn. Als we de natuur niet in kunnen, moeten we het maar in huis halen! Deze trend geldt niet alleen voor wanddecoratie, maar ook voor het algehele interieur. In 2022 gaan we ons huis vullen met meer planten, natuurlijke materialen en kleuren en landschappen om de verbintenis met de natuur te kunnen voelen.

wanddecoratie natuur bladeren

2. Rondingen

Ronde vormen in wanddecoratie is een trend die we in 2021 al voorbij hebben zien komen en in 2022 zal deze trend ook zeker blijven. Deze trend gaat hand in hand met het in huis halen van de natuur. De ronde vormen in het interieur zorgen voor een organische uitstraling. Ideaal om een zachtere uitstraling te geven aan een strak en recht interieur.

Wanddecoratie rond levensboom

3. Wereldse invloeden

In 2022 gaan vele woonkamers eruitzien als een culturele hotspot. De mens heeft een avontuurlijke honger voor het ontdekken van nieuwe landen en culturen. Dit houdt natuurlijk niet op nu het rondreizen over de wereld lastig is geworden. Om toch aan deze behoefte te voldoen, halen we de culturele invoelden ons huis in. Van foto’s van mooie reizen tot items met unieke kleuren en texturen. Ook op de wanden zullen we de wereldse invloeden terugzien.

Wanddecoratie Afrika vrouw

4. Thuiskantoor

In 2021 heeft het thuiskantoor al veel aandacht van ons gekregen. Nu thuis werken in veel gevallen genoodzaakt is, kun je dit beter op een fijne plek doen. De meeste thuiskantoren zijn ondertussen qua meubilair wel goed en praktisch ingericht, maar in 2022 gaan we een stap verder. Met decoratie gaan we de boel opfleuren en zeker de muren zijn hier erg geschikt voor. Menig mens zal zijn kantoor aan huis in een kleinere ruimte geplaatst hebben. Veel ruimte om decoratie neer te zetten is er dus niet. Daarom is wanddecoratie de perfecte oplossing om sfeer te creëren in kleinere kamers.

Wanddecoratie kantoor coffee

5. Slaapkamer rust

Een andere ruimte in huis dat in 2022 meer aandacht gaat krijgen is de slaapkamer. De slaapkamer heeft het flink te verduren gehad sinds we allemaal massaal thuis zitten. In sommige gevallen heeft de het zelfs de dubbele functie als thuiskantoor gekregen. Maar in 2022 gaat dat veranderen. Dit jaar brengen we de kalmte terug naar de slaapkamer en zal het weer de functie krijgen die het altijd heeft gehad; een plek om tot rust te komen. Overbodige rommel gaat eruit en enkel items die bijdragen aan de serene sfeer worden toegevoegd. Mooie stukken wanddecoratie kunnen hieraan bijdragen!

Wanddecoratie slaapkamer mandala

Volgende lezen

Collectie in de spotlight: Nederlandse stadsiconen

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.